Το Επιμελητήριο Ηλείας καθόρισε τις προτεραιότητες για τα  έργα ανασυγκρότησης του Νομού

Με γνώμονα την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας του νομού, το Επιμελητήριο Ηλείας προχώρησε στον καθορισμό των προτεραιοτήτων αναφορικά με τα έργα ανασυγκρότησης της Π.Ε. Ηλείας, περιόδου 2024-2027, επί τη βάσει της μελέτης της διαΝΕΟσις.

Προτεραιότητα έχει δοθεί από τον φορέα σε δράσεις που θα στηρίξουν την Ηλειακή επιχειρηματικότητα, όπως, μεταξύ άλλων, η δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (ΟΔΠΠ) και Αναπτυξιακού Οργανισμού (ΑΟ) αντίστοιχα, η λειτουργία Επιχειρηματικών Πάρκων και η αναβάθμιση των βιομηχανικών υποδομών, η ανάπτυξη ενός Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας καθώς και η παρακολούθηση της πορείας όλων των Ειδικών και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων αλλά και των Κατευθύνσεων πολεοδομικών και αναπτυξιακών παρεμβάσεων οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο ΕΠΣ για το θαλάσσιο μέτωπο της Ηλείας.

Στη σχετική επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι στόχοι πολιτικής που έχουν τεθεί μέσω της μελέτης της διαΝΕΟσις αποτελούν μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί μια αλυσίδα αξίας για το νομό μας και να γίνουν βήματα ανάπτυξης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερους δείκτες επιχειρηματικότητας και περισσότερη κοινωνική ευημερία.

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να αναδείξουμε και τις άυλες δράσεις,  όπως ο ολοκληρωμένος χωροταξικός και αστικός σχεδιασμός και η ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού κεφαλαίου, ως βασικός παράγοντας προβολής της τουριστικής ταυτότητας της Ηλείας, ο οποίος θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προορισμού, θα βελτιώσει τις εμπειρίες των επισκεπτών και θα τονώσει την οικονομία, προωθώντας παράλληλα βιώσιμες τουριστικές πρακτικές.

Ο κ. Νικολούτσος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συμμετοχής όλων των τοπικών παραγόντων και φορέων χάραξης πολιτικής, προκειμένου η διαχείριση των αναντίρρητων αναπτυξιακών προοπτικών να γίνει επί τη βάσει συνεννόησης, συνεργασίας και έμπρακτου ενδιαφέροντος, ενώ δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει τον σταθερό βηματισμό του προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και του ποιοτικού μετασχηματισμού της Ηλειακής επιχειρηματικότητας.

 

Προηγούμενο Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο  Yπομέτρο 19.2  «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ»  (πράξεων  ιδιωτικού χαρακτήρα) του ΜΕΤΡΟΥ 19: «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) του ΠΑΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος  «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD περιοχής  Ηλείας Ολυμπίας.» της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.):    ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε Ο.Τ.Α»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας